Eetkamer inrichten

De eetkamer is een ruim begrip in Nederland. Zo kan de eetkamer bestaan uit een eettafel met stoelen bij de keuken of woonkamer, maar het kan ook een aparte ruimte zijn. Hierdoor is de eethoek een van de meest multifunctionele ruimtes van het huis. Je kunt er namelijk nog zoveel meer dan tafelen. Werken, knutselen met de kinderen, koffie drinken: noem het maar op.

Het is handig om al die functionaliteiten mee te nemen bij het inrichten van je eetkamer. Weet je dat je er elke avond (of dag) lang aan gaat zitten? Extra comfort is dan geen overbodige luxe. Bij CASBA vind je diverse soorten eetkamersets en ook meubels zoals dressoirs, buffetkasten en roomdividers.

Eettafel kiezen

Ga je voor een eettafel of een bartafel? Welke maat heb je nodig? Dit is niet alleen afhankelijk van de ruimte, maar ook van je activiteiten. Voor wie regelmatig met een groep mensen eet, is het fijner om voor een grote (uitschuifbare) eettafel te gaan. Terwijl iemand die vaker alleen of met maximaal twee mensen is net zo goed kan kiezen voor een kleine eettafel. Een ronde eettafel of een bartafel neemt vaak minder ruimte in dan een rechthoekige tafel.

Stoelen, krukken of een bank

Zodra je de eettafel hebt gekozen, is het tijd om de juiste stoelen te kiezen. Bij CASBA vind je allerlei soorten eetkamerstoelen, barkrukken en eetkamerbanken. Online shop je gemakkelijk je eetkamerset, maar alles is ook helemaal naar wens samen te stellen. Laat ons je terugbellen of kom op afspraak naar onze 20.000 m2 showroom.

Praktische en sfeerverlichting

Goede verlichting is belangrijk bij een eetkamer, een diner met een groep vereist andere verlichting dan werken aan de eettafel. Ons advies is om te kiezen voor dimbare verlichting, zodat je makkelijk kunt schakelen tussen praktische en sfeerverlichting.