Het inrichten van je woonkamer

Het inrichten van je woonkamer kan een uitdaging zijn. In deze ruimte van het huis leeft iedereen op zijn manier. Van zitten en relaxen tot aan feesten met vrienden en familie. Onze ervaring is dat mensen vaak de grootte van de meubels aanpassen aan de grootte van de woonkamer. Denk aan veel kleine meubels in een kleine ruimte. Hierdoor ontstaat snel een onrustige sfeer in huis. Wij raden aan om dan juist te kiezen voor grote meubels, zoals een hoekbank of loungebank. Dat zijn echte eyecatchers. De woningen in Nederland staan bekend om hun lange woonkamers, die als dubbele functie ook de keuken of ‘eetkamer’ zijn. Is dit het geval? Zoek dan hier een geschikte eettafel met bijpassende stoelen uit.

Plattegrond

De woonkamer bestaat voornamelijk uit de zithoek. Om dit goed in te richten, kun het beste beginnen met een plattegrond op schaal. [Meer info invoegen over hoe maak je een plattegrond]. Kijk op je gemak rond in onze webshop en sla de namen en afbeeldingen van je favoriete meubels op. Houd goed rekening met de oppervlakte van de ruimte en de afmetingen van de meubels. Nu kun je de meubels erin plaatsen én schuiven tot je tevreden bent. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de nieuwste trends op woongebied en denken graag met je mee.

Alles voor je woonkamer

Om je woonkamer compleet in te richten, hebben wij een flinke collectie aan salon- en bijzettafels, kasten, dressoirs, TV-meubels, (relax)fauteuils, hockers en vloerkleden.

Lichtplan en accessoires

Ook verlichting speelt een grote rol bij het neerzetten van de juiste sfeer in huis. Afhankelijk van de lichtinval in huis kun je bewust kiezen voor een hanglamp, vloerlamp of meerdere tafellampen. Zodra het lichtplan gemaakt is, is het tijd voor accessoires. Bedenk welke stijl je in huis wilt: ga je voor minimalistisch en licht, modern en strak of romantisch en kleurrijk? Wissel je graag regelmatig van accessoires? Dan is het leuk om stijlen te mixen en af te stemmen op de seizoenen. Het assortiment van accessoires, lampen, klokken en spiegels wisselt dan ook regelmatig in onze winkel en webshop.