Een bank voor elke stijl

Kies de ideale bank voor jou dankzij deze 5 tips van onze adviseurs

Let’s talk bankzaken! Het allerbelangrijkste item in jouw woonkamer is namelijk de bank. Dit is de plek waarop je ontspant, je favoriete tv-programma kijkt, een goed gesprek hebt of heerlijk kunt zitten borrelen met vrienden. Zo’n plek kies je dus niet even zomaar. Om je te helpen jouw ideale bank te kiezen, hebben we de beste tips van onze ervaren woonadviseurs verzameld.

1| Kies de bank die bij jouw huishouden past

Natuurlijk kun je de bank afstemmen op de wensen van je visite, maar wees eens eerlijk: wie zit er het meest op de bank? Jij natuurlijk! Zorg er daarom voor dat jij en de rest van je huishouden lekker op de bank kunnen zitten.

2| Houd rekening met je lengte

Of je nu lang of kort bent, de juiste zithoogte en -diepte zorgen ervoor dat je echt lekker zit. Ook is het belangrijk om de hoogte van de rugleuning te checken. Worden je schouders goed ondersteund? Top! Bij CASBA kun je veel banken helemaal naar wens samenstellen. Een beetje hoger of juist een beetje lager is geen enkel probleem.

3| Zorg dat je de voor- en nadelen van stof en leer kent

Als je gaat winkelen voor een bank is het fijn om alvast te weten of je voorkeur gaat naar een bank in leer of stof. Niet dat er dan veel banken afvallen, maar het maakt het kiezen van het materiaal een stuk makkelijker. Stof is warm, zacht en makkelijk in onderhoud, maar kan na verloop van tijd gaan pillen. Ook zijn vlekken in stof lastiger schoon te maken. Leer is stevig, hufterproof en makkelijk schoon te maken. Daarentegen vraagt leer wel iets meer liefde qua onderhoud om de mooie look te behouden. Lees hier meer over de verschillen. 

4| Ga voor een eyecatcher of een mooie basis

Een bank kan een eyecatcher zijn in een trendy model of gewaagde stof. Een behoudender model met een neutrale stof kan juist weer de perfecte basis vormen, waarmee je dan weer lekker kunt combineren en experimenteren. Zo klinkt een grijze bank misschien saai, maar past het in ieder interieur.

5| Kies de juiste opstelling

En daar bedoelen we niet mee dat je al precies moet weten welke bankopstelling het moet worden. Het kan juist fijn zijn je te laten inspireren door de verschillende opstellingen in de winkel (met 20.000 m2 showroom is er voldoende te zien). Neem een schets of tekening mee van je woonkamer en onze woonadviseurs denken graag mee over de ideale opstelling voor jouw interieur.