Over CASBA

De mooiste merken onder één dak bij CASBA Wonen & Slapen

Bij CASBA Wonen & Slapen willen wij mensen blij maken met een sfeervol huis. Daarom hebben we de mooiste merken onder een dak verzameld en geeft ons team het beste advies en topservice. In onze winkel en online willen wij onze klanten inspireren en adviseren, zodat zij een thuis krijgen om te delen.

CASBA sinds 1980

CASBA Wonen & Slapen is opgericht in 1980. Het bedrijf is voortgekomen uit De Kastenspecialist B.V., een winkel waar niet alleen kasten, maar ook kleinmeubelen en bedden werden verkocht. De oprichter van de Kastenspecialist is Cor van der Geest. In 1967 nam hij Houthandel de Burcht over, waar hij onder andere tweedehands hout verkocht. Deze winkel vormt hij na een paar jaar om tot De Kastenspecialist. De winkelformule groeit uit naar drie winkels, in Den Haag, Haarlem en Leiden. De winkels maken gebruik van een centraal magazijn dat gevestigd is bij Boer Bos in Abbenes. Al snel is deze magazijnlocatie te klein en koopt Van der Geest de oude betonmolenfabriek ‘De Jong’ aan de Hoge Rijndijk 315 in Zoeterwoude. In de oude fabriekshal worden twee vloeren gebouwd, zodat op de bovenste etage De Kastenspecialist-winkel gevestigd kan worden. De rest van het gebouw kan dienen als magazijn.

Als ook keukens aan De Kastenspecialist-collectie worden toegevoegd, is er behoefte aan het stroomlijnen van de organisatie. In 1975 wordt Piet Beverwijk aangetrokken als financieel en organisatorisch directeur. Van der Geest blijft zich richten op de commercie en de reclame. Hij komt op het idee om naast bovengenoemde assortimenten ook woonkamermeubelen te verkopen, zoals banken, tafels etc. Alleen met zo’n breed assortiment dekt de naam De Kastenspecialist de lading niet meer. Tijdens een vakantie in Gran Canaria komt Van der Geest na een bezoek aan het shoppingcenter ‘KASBAH’ op het idee om de Kastenspecialist om te dopen naar ‘KASBAH’. Na overleg met het reclamebureau wordt deze naam ‘vernederlandst’ naar ‘CASBA’. Vanaf 1980 wordt deze naam dan ook met trots gevoerd.

In 1980 opent IKEA haar eerste winkel in Nederland. In reactie daarop opent de allereerste Trendhopper winkel in het pand van CASBA in Zoeterwoude.

Twaalf jaar later neemt Nils Beverwijk, de zoon van Piet Beverwijk, het bedrijf CASBA Wonen & Slapen over van der Geest.

En toen..

In 1994 voegt CASBA ook het hogere segment meubelen aan haar collectie toe. Door de bouw van de CASBA Designtoren worden ook merken als Leolux en Hülsta toegevoegd. Met het aantrekken van extra designspecialisten kunnen de klanten ook voor 3D-designadvies bij CASBA terecht. Tevens opent CASBA in 1994 een compleet restaurant, waar de bezoekers op hun inspiratietocht door de winkel voor een heerlijk hapje en drankje terecht kunnen. Dit restaurant vind je nog steeds op de vierde verdieping, nu onder de naam Grandcafé Rijn.

CASBA is veranderd in een multibrandstore waar de mooiste woonmerken onder één dak te vinden zijn. Bij CASBA vind je nu overzichtelijke studio’s van merken als Trendhopper, XOOON, Montèl, Leolux, Stressless, Henders & Hazel, Auping, Nolte, Serta en Pullman. Tevens vindt men er alle formules van VME Nederland B.V. waaronder: Interliving en NLslaapt.

Naast de bovenstaande winkelformules vallen onder CASBA ook de winkels Auping Store in Leiderdorp, Budget Home Store in Zoeterwoude en Trendhopper Utrecht.

Samen met meer dan 70 bevlogen medewerkers staat CASBA ruim 360 dagen per jaar klaar om haar klanten te adviseren bij het realiseren van hun woonwensen. CASBA maakt graag de mooiste woondromen waar!