Sierkussens in alle maten

Alles wat je moet weten over het kiezen van het perfecte sierkussen

Sierkussens zijn perfect voor het af maken van je mooie nieuwe interieur. Heb je een modern interieur? Ga dan voor spiegelsymmetrie! Plaats twee kussens aan de ene kant van de bank en twee precies dezelfde kussens aan de andere kant. Zorg dat de kussens goed zijn opgeschud. Zo blijft het een strak geheel.

Heb je een eclectisch interieur? Dan is het juist tof om verschillende maten, kleuren en dessins te mixen. Probeer in een eclectisch interieur juist met oneven aantallen te werken. Drie kussens tegen de armleuning van de bank of zelfs vijf kussens in de hoek van je hoekbank. Zo creëer je een heerlijk plekje om in weg te duiken.

Sierkussens hoef je trouwens echt niet alleen op de bank neer te leggen. Stapel twee kussens op elkaar en geef ze een plekje in je pronkkast of onder de salontafel. Zo kun je de mooie stoffen van de kussenhoesjes laten zien en liggen ze voor het grijpen voor een kussengevecht.

De juiste maat

Sierkussens worden het meest verkocht in de maat 45x45 cm. Dit maatje is perfect voor op de bank, maar kan ook gebruikt worden voor in een fauteuil. Ga liever in een fauteuil niet voor een grotere maat, want dan blijft er maar weinig ruimte over om te zitten. Op de bank mag een sierkussen best wat groter. Ga voor 50x50 cm of zelfs 60x60 cm. Wil je een meerdere kussens op bank leggen? Bouw dan op van klein (40x40 cm), medium (45x45 cm), groot (50x50 cm), naar extra groot (60x60 cm). Bekijk hier onze sierkussen collectie. 

Binnenkussen

Een mooi kussenhoesje gekocht, maar nog geen binnenkussen gevonden? Wij verkopen binnenkussens in heel veel verschillende maten, zoals 35x50 cm, 40x60 cm, 40x40 cm, 45x45 cm, 50x50 cm en 60x60 cm. Alle binnenkussens zijn gevuld met veren en behouden daarom langer hun volume. De tijk is gemaakt van 100% katoen.